Trapliftsystemen

Traplift voor trap met één of meerdere bochten

Ben je op zoek naar een traplift voor een trap met één of meerdere bochten? Dan ben je op de juiste plaats, want bij Strobbe Mobility Solutions zit je goed. Wij plaatsen jouw traplift op vakkundige wijze aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van je draaitrap, wenteltrap of spiltrap. Dankzij onze persoonlijke aanpak en onze expertise geniet je binnenkort opnieuw van je mobiliteit en je vrijheid, op elk niveau van je woning. Voor een trap met één of twee bochten voorzien wij de Handicare Freecurve. Deze traplift, specifiek ontworpen voor een trap met één of meerdere bochten, heeft tal van voordelen.

man op traplift voor trap met bochten, 1 rail, kast naast trap, man heeft plateau met borden vast

Sterk en betrouwbaar

De Freecurve traplift is gemaakt uit robuuste materialen. De sterke onderdelen en de stevige rail, voorzien van een tandlat, staan garant voor 100% betrouwbaarheid.

Geruisloos

De Freecurve stoellift, of monolift, wordt aangedreven door stille en betrouwbare motoren, zo geraak je veilig en in alle rust op de gewenste verdieping.

Alle soorten trappen

De Freecurve traplift kan geïnstalleerd worden op verschillende soorten trappen: draaitrappen, spiltrappen, wenteltrappen of trappen met een binnen- of buitenbocht.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

om de traplift te laten passen bij je interieur is de rail beschikbaar in drie kleuren. Indien gewenst kan de traplift ook geleverd worden in eender welke RAL-kleur, dit tegen een vaste prijs.

Op maat

De rail van de traplift wordt op maat gemaakt, afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en aangepast aan de situatie van je huis.

Veilig en gebruiksvriendelijk

  • De Handicare Freecurve traplift is volledig gecertificeerd, uiterst veilig, heel gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen.

  • Om de veiligheid te garanderen is het stoeltje van de traplift uitgerust met een veiligheidsgordel.

  • Eenmaal boven kan de zitting van het stoeltje handmatig of automatisch gedraaid worden, zo sta je meteen met beide voeten op de bovenverdieping. Deze draaifunctie zorgt ervoor dat je gemakkelijk en veilig uit het stoeltje kan opstaan.

  • Als een obstakel gedetecteerd wordt, dan stopt de lift automatisch dankzij de ingebouwde veiligheidssensoren. Ook de vasthoudbediening is standaard voorzien, als deze knop niet is ingeduwd, dan werkt de traplift niet.

Draaifunctie

Zowel boven als beneden kan het stoeltje wegdraaien, zo blijft de trap beloopbaar als de traplift geparkeerd staat. Andere personen kunnen de trap ook blijven gebruiken, in opgeklapte toestand is de Freecurve 42 cm breed.

Afstandsbediening

De stoel kan op een laadpunt of op een andere plaats op de rail geparkeerd worden met behulp van de afstandsbediening. Naast de bediening op de stoel zelf wordt zowel boven als beneden aan de trap een afstandsbediening voorzien.

Alliance stoel

Een stijlvolle stoel die je traplift een luxueuze uitstraling geeft. Dankzij de drie beschikbare kleurencombinaties (beige, rood en donkerbruin) is de stoel perfect integreerbaar in elk interieur

Elegance stoel

Een elegant design dat smaak en comfort combineert, met gemakkelijk te onderhouden bekleding en aanpasbare armleuningen. Een smaakvolle aanwinst voor jezelf én je woning.

Classic stoel

Het klassieke, ergonomische model. Een stevige en betrouwbare stoel met robuuste armleuningen, ontwikkeld in overleg met
fysio- en ergotherapeuten, stijlvol afgewerkt in kunststof.

Kenmerken van de drie modellen

Inklapbare zitting, armleuningen en voetenplank

In opgeklapte toestand neemt het stoeltje amper 42 cm in beslag.

Automatische en verlichte voetenplank

Je hoeft je niet te bukken om de voetenplank in te klappen.

Draaifunctie

Eenmaal boven kan de stoel handmatig of automatisch gedraaid worden, zo kan je gemakkelijk en veilig opstaan.

Automatische draaifunctie in twee richtingen

Dankzij deze optie kan je in gedraaide richting de trap op en af, geschikt voor smallere trappen.

De Handicare Freecurve wordt standaard volledig gebruiksklaar geleverd, er zijn evenwel een aantal opties beschikbaar:

Parkeerbocht

Er kan gekozen worden om boven en/of beneden te werken met een parkeerbocht. In dit geval staat de stoel op de rail naast de trap geparkeerd en blijft de doorgang vrij.

Elektrische voetenplank

Om ervoor te zorgen dat je je niet hoeft te buigen, kan de voetenplank via een extra knop in de armleuning automatisch ingeklapt worden.

Geautomatiseerde draaifunctie

Deze functie zorgt ervoor dat je boven gemakkelijk uit het stoeltje kan opstaan.

Klaprail

Als een doorgang wordt belemmerd, kan de rail omhoog geklapt worden.

Automatische draaifunctie

Indien er plaatsgebrek zou zijn in een bocht of als de trap niet breed genoeg is, kan geopteerd worden om de traplift in twee richtingen achterwaarts de trap op te laten gaan. Eenmaal boven draait de stoel 180 graden zodat er veilig kan afgestapt worden.

Plaatsing

De traplift wordt op de trap zelf geïnstalleerd, er zal dus geen beschadiging zijn aan je muren. De rail wordt vastgemaakt aan steunen die op de treden van de trap geplaatst worden. De Freecurve kan aan de binnenkant of de buitenkant van je trap geïnstalleerd worden.

Om beschadiging aan de trap te vermijden, kan de traplift, indien gewenst, ook aan de muur bevestigd worden.

Aanpak

Bij Strobbe Mobility Solutions geloven we in een persoonlijke aanpak. Je kan rekenen op een individuele behandeling op maat van jouw behoeften. Een medewerker komt bij je langs om jouw situatie te bespreken en na te gaan wat de verschillende mogelijkheden bij jou thuis zijn.

Ook na de plaatsing blijf je in contact met dezelfde persoon, dat is onze garantie: een persoonlijke opvolging, vanaf het eerste bezoek tot het onderhoud en de service achteraf. Op zoek naar een traplift voor een rechte trap en een service met een persoonlijke aanpak?