Trapliftsystemen

Traplift rechte trap

Een traplift op een rechte trap laten installeren? Daarvoor moet je bij Strobbe Mobility Solutions zijn. Wij plaatsen jouw traplift op vakkundige wijze in minder dan een halve dag, zo kan je heel snel opnieuw genieten van je vrijheid, op elk niveau van je woning. Op een rechte trap installeren wij de Handicare 1100 traplift, de smalste traplift die op vandaag beschikbaar is. Deze traplift is speciaal ontworpen voor rechte trappen en heeft een heel aantal voordelen.

vrouw op traplift op een rechte trap, kijkt lachend in de lens

Slank en sterk

De Handicare 1100 is uiterst dun en extreem sterk. Deze betrouwbare traplift is gemaakt uit robuuste materialen met een aluminium profiel en is geschikt voor personen tot 140 kg.

Onderhoudsvriendelijkheid

Dankzij de gepatenteerde technologie van de Handicare 1100 is er geen tandlat op de rail aanwezig waardoor er geen vet nodig is. De vetvrije rail is dus heel gemakkelijk te onderhouden.

Afstandsbediening

De stoel kan op de rail geparkeerd worden met behulp van de afstandsbediening. Naast de bediening op de stoel zelf wordt een afstandsbediening voorzien voor beneden en boven aan de trap.

Geruisloos

De traplift, of monolift, wordt aangedreven door vier stille en betrouwbare motoren, zo geraak je veilig en in alle rust op de gewenste verdieping.

Compact ontwerp

Het stoeltje, de armleuningen en de voetenplank kunnen eenvoudig opgevouwen worden als de traplift niet in gebruik is. In opgeklapte toestand is de traplift 35 cm breed, waardoor er voldoende ruimte overblijft voor andere gebruikers om veilig de trap op te gaan.

Diagnosedisplay

De Handicare 1100 heeft een diagnosedisplay die eventuele storingen aantoont

Snelle installatie

Een traplift voor een rechte trap is gemakkelijk geïnstalleerd, Strobbe plaatst jouw stoellift op minder dan vier uur en laat jouw woning netjes achter.

Veilig en gebruiksvriendelijk

  • De Handicare 1100 traplift is volledig gecertificeerd, uiterst veilig, heel gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen.

  • Om de veiligheid te garanderen is het stoeltje van de traplift uitgerust met een veiligheidsgordel.

  • Eenmaal boven kan de zitting van het stoeltje handmatig of automatisch gedraaid worden, zo sta je meteen met beide voeten op de bovenverdieping. Deze draaifunctie zorgt ervoor dat je gemakkelijk en veilig uit het stoeltje kan opstaan.

  • De traplift is eveneens uitgerust met veiligheidssensoren waardoor de lift automatisch stopt als een obstakel gedetecteerd wordt of als een voorwerp de lift blokkeert. Ook de vasthoudbediening is standaard voorzien, als deze knop niet ingeduwd is, dan werkt de lift niet.

Betrouwbaar

De batterijen van de lift worden constant gevoed, tijdens een stroomuitval zal de traplift blijven werken.

De handicare 1100 traplift voor een rechte trap kan uitgerust worden met een aantal opties:

Geautomatiseerde draaifunctie: Deze functie zorgt ervoor dat je, eenmaal boven, gemakkelijk uit het stoeltje kan opstaan.

Elektrische voetenplank: Om ervoor te zorgen dat je je niet hoeft te buigen, kan de voetenplank via een extra knop in de armleuning automatisch ingeklapt worden.

Automatische schuifrail: In geparkeerde toestand kan de rail automatisch inschuiven zodat doorgangen vrij worden gelaten.

Handmatige klaprail: Om deuropeningen vrij te houden kan je dankzij deze optie de rail handmatig inklappen.

Plaatsing

Een traplift, of stoeltraplift, kan op diverse soorten trappen uit verschillende materialen geplaatst worden. De trap moet minimum 70 cm breed zijn en mag een hellingsgraad van maximum 50 graden hebben.

De traplift wordt op de trap zelf geïnstalleerd, er zal dus geen beschadiging zijn aan je muren. Om de drie à vier treden wordt een steun geplaatst en daaraan wordt de rail vastgemaakt. De Handicare 1100 traplift kan aan de linkerzijde of de rechterzijde van je trap geïnstalleerd worden.

Het aluminium profiel is over de hele lengte voorzien van laadstrips. De batterijen onder in de stoel worden continu opgeladen, de stoel kan dus op eender welk punt op de rail achtergelaten worden.

Aanpak

Bij Strobbe Mobility Solutions geloven we in een persoonlijke aanpak. Je kan rekenen op een individuele behandeling op maat van jouw behoeften. Een medewerker komt bij je langs om jouw situatie te bespreken en na te gaan wat de verschillende mogelijkheden bij jou thuis zijn.

Ook na de plaatsing blijf je in contact met dezelfde persoon, dat is onze garantie: een persoonlijke opvolging, vanaf het eerste bezoek tot het onderhoud en de service achteraf. Op zoek naar een traplift voor een rechte trap en een service met een persoonlijke aanpak?